Wat is mijn relatie met geld en geld verdienen?

De laatste maand twee mooie workshops “Geld verdienen met je roeping” mogen bijwonen .
Hierbij kreeg ik het inzicht dat je verbinding en gevoel met geld  erg belangrijk is voor de stroming.

Rijke mensen geven soms helemaal niet om geld. Ze willen gewoon iets bereiken en daar is geld voor nodig en dat komt dan naar ze toe. Hun innerlijke boodschap is congruent met het verdienen van geld.

Als je van binnen bang bent voor geld, of geld uitgeven, dan trek je geld niet aan.

Je kunt dan wel mooie dromen hebben en met je hoofd veel geld willen verdienen, maar je zendt dan twee verschillende boodschappen uit. Een met je hart en buik van oei ik vind geld eng en vies. En 1 vanuit je hoofd, dat je geld wilt verdienen en hiermee je mind-doelen wilt bereiken. Deze incongruentie maakt natuurlijk dat je vaak te weinig geld verdient voor je mind-doelen, want binnen jou wordt de hele tijd een gevecht gevoerd.

Geld is neutraal, maar we maken er iets van dat past bij onze oordelen.
Mijn ouders hebben mij meerdere overtuigingen over Geld wijs gemaakt in mijn jeugd.
Als we langs een mooie villa liepen, zei mijn vader:” dit kan alleen van gestolen geld gekocht zijn, een normaal mens kan dit nooit betalen”. Hiermee heeft hij mij de belemmerende overtuiging meegegeven dat rijke mensen stelen van de armen.
Mijn moeder zei vroeger altijd: “Geld hebben we niet, maar spullen!”. Hiermee plante zij in mijn hersens dat Geld niet belangrijk was als je de spullen maar had. Of het mooie spullen, of precies genoeg spullen waren was niet belangrijk. Dat iets het deed of weer aan de praat te krijgen was, was belangrijker. Nieuwe spullen waren bijna uit den boze!
Deze aangeleerde overtuigingen met mijn eigen inborst hebben gemaakt dat ik klein geld uitgeven geen natuurlijke zaak vindt. Ik krijg energie van het krijgen van dingen. Het maakt mij niet uit of het oude dingen zijn, als ze het nog maar doen. Ik koop pas nieuwe schoenen als de oude stuk zijn. Ik koop een nieuwe trui wanneer ik hem nodig heb.

Daarentegen zijn grote uitgaven voor mij geen enkel probleem. Samen met mijn vrouw hebben we binnen een week een vakantiehuis gekocht.
Momenteel willen we daar een zwembad laten aanleggen. Maar naar de bedrijfskantine ga ik met eigen boterhammetjes in een zakje.

Ik heb door deze en nog andere aangeleerde overtuigingen, echt mijn best moeten doen en doe dat nog steeds, om de neutraliteit van geld te bewaren. Ik moet zeggen voor mij nog altijd een struggle is en dat het niet altijd lukt om een juiste verbinding met geld te maken. Deze zoektocht of vindtocht heeft mij ook gebracht om hier meer mee te gaan doen.

geld en liefde

Mijn ervaringen met opstellingen, mijn eigen zielsreis en spirituele pad hebben mij dichter gebracht bij het ervaren van stroming in geld. Ik heb hierdoor begrepen dat geld puur een manifestatie van een stroming van liefde is en dat mijn oordelen hierop deze stroming beperken.

Van de week was ik bij een vriendin die ik heb leren kennen van de opstellingen en deed met haar een mooie opstelling over geld. Daaruit kwam dat mijn verbinding met geld loopt via het pad van Yoga en meditátie. Hard werken wil helemaal niet leiden tot veel geld verdienen. Kijk maar eens naar de bordenwasser in een restaurant. Deze werkt zich helemaal het lap lazeres, maar verdient niet veel. H

et harde werken moet in verbinding staan met je bezieling en je roeping. Datgene waar je hier werkelijk voor bent.

Een kennis van mij is heel rijk geworden met een mooie business. Als je hem vraagt waar hij zijn geld mee verdiend heeft, dan geeft hij als antwoord :”met wat ik leuk vind!”. Als ik hem vraag wat geld voor hem is, dan zegt hij:” een fantastisch middel om te doen wat je leuk vindt”. Zijn verbinding met geld is congruent met zijn doelen. Hij straalt twee boodschappen uit die precies in lijn met elkáar zijn. Hij heeft ook enorm veel geld verloren, maar daar maalt hij niet om. Dat is een onderdeel van het spel volgens hem.

Wanneer je geld wilt verdienen met je roeping moet je het ook ok vinden om geld kwijt te raken door je roeping. Het gaat niet om het geld, maar om de onderliggende liefde en boodschap die je uitstraalt.

Steve Jobs e.a. succesvolle miljardairs zijn meerdere keren failliet gegaan, hebben op de rand van de afgrond gestaan, maar zijn daar niet blijven staan. Hun roeping gaf hun aan dat ze door moesten gaan op het pad en blijven werken aan wat zij echt wilde bereiken. Dat zij daar miljardair mee geworden zijn is echt voor hun een bijzaak.

Je roeping leven zonder geld is ook niet altijd congruent. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar in onze westerse wereld hebben we gewoon geld nodig voor onze vaste lasten, voor ons eten en drinken en ons vermaak. Geld afzweren is een incongruente innerlijke boodschap. Je roeping mag best wat geld opleveren. Je klanten mogen er ook goed voor betalen als wat jij doet waarde toevoegt. Mensen die bang zijn geld te vragen voor hun diensten geloven van binnen niet 100% in hun dienst. Het lijkt wel dat het weldoeners zijn, maar ze zijn niet in verbinding met de stroom. Ze trekken vaak ook klanten  die ook niet geloven in de stroom en samen staan ze hier dan buiten.

Wannee je echt geld wilt verdienen met je roeping zul je aan beide liefde moeten geven. Aan het fenomeen geld en waar het voor jou voor staat en het fenomeen roeping met zijn energetische trekstraal waárvoor je hier echt op aarde gekomen bent. Dit vergt inzicht in wie je werkelijk bent. Inzicht in je eigen overtuigingen en angsten. Kennis van wie je bent, kan helpen je roeping te bereiken en kennis van waar jij goed in bent en bijdraagt kan helpen dit in de wereld te zetten.

Een zielsreis maken we állemaal door. Hiervan bewust worden en inzichten uit de zielsreis meenemen naar de dagelijkse praktijk kan transformaties bewerkstelligen waardoor de stroom van liefde en geld weer of nog meer tot stand komt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.