Basisopleiding zakelijke opstellingen in 4 dagen

Loopbaan- en organisatieopstellingen

Loopbaanopstellingen geven individueel inzicht. Organisatieopstellingen geven inzicht in wat er werkelijk speelt in een team/organisatie.  Ze brengen inzicht in de beweging in de onderstroom. Door dit inzicht komen mensen die werkzaam zijn in een organisatie op een snelle manier dichter bij elkaar en dichter bij de klant en/of doelgroep. Er is geen snellere methode om lange termijngedoe in je werk naar boven te halen.

Organisatie- en loopbaanopstellingen zijn ontstaan vanuit dezelfde onderliggende filosofie als familieopstellingen. Met organisatieopstellingen brengen we het onbewuste krachtenveld één op één, in een team en/of de organisatie in beeld. We doen dit door een situatie op te stellen in de ruimte. Dit doen we veelal met behulp van de teamleden zelf, representanten of door middel van blaadjes op de grond.

Wanneer en aanmelden

De eerstvolgende cursus is 18/19 oktober en 8/9 november 2019.De cursus kan ook in-company. Wanneer je verder in 2019 deze cursus wilt volgen, stuur dan een berichtje via het contactformulier. De cursus gaat door met minimaal 6 deelnemers; vrijdag 11.00-17.00, zaterdag 10.00 – 16.00. De cursus wordt gegeven in Heiloo. Zie deze link voor de cursus locatie. Voor aanmelden; Klik hier voor het ticket-keuze formulier

Kosten

De basiscursus loopbaan- en organisatieopstellingen kost 799,- ex BTW.
Dit wordt de 5e keer dat ik de loopbaan- en organisatieopstellingen cursus geef.

 • Resultaat
 • Je maakt verbinding met organisatiesystemen vanuit jezelf en jouw achtergrond.
 • Je past de methodiek toe en voelt en ziet wat er speelt en leert hierbij de beginselen van zelf opstellen.
 • Je leert hoe ik werk in het bedrijfsleven/overheid en kan deze oefeningen en vormen zelf na de cursus toepassen in je werkveld
 • Je leert theoretische ondertiteling van de opstellingen die je ziet en ervaart. Je bereikt hierdoor een kennis en kunde, waarmee je na de cursus resultaat kan halen met je eigen klanten
 • Je leert deze bijzondere werkvorm beter toepassen in zakelijke context.

Wat komt er aan de orde in de cursus?

 • Basishouding en basistheorie
 • Missie/visie/waarden systemisch gedachtegoed
 • Eigen systeem onderzoek
 • Organisatieopstellingen
 • Loopbaanopstellingen
 • Teamopstellingen
 • Sales Opstellingen
 • Systemisch werk verdiepen in organisaties

In mijn basiscursus loopbaan- en organisatieopstellingen van 4 dagen gaan we beginnen met een overzicht van de houding en theorie. We zullen aan de hand van de basistheorie, het SONDE model en de door ons 10 ervaren principes voor een vitale organisatie, en wat nog verder speelt, oefeningen doen. Daarnaast verduidelijken we de theorie door met door jullie eigen ingebrachte organisatievragen te gaan werken.

Mijn lesmethode 

Ik leer je niet alleen werkvormen, de nadruk ligt op de onderstroom. Intuïtie-gericht-leren. Het is vooral een cursus waarin je verschillende manieren van opstellingen ervaart en veel zelf aan de slag bent. De theorie is alleen de bedding.

Mijn deelnemers zijn hier ook altijd positief door verrast en van onder de indruk. Ik leer je verbinding te maken met de zakelijke systemen vanuit jezelf en jouw achtergrond door oefeningen en de opstellingen. Zo pas je niet alleen een methodiek toe maar gaat echt voelen en/of zien wat er speelt. Hierdoor leer je om de methodiek flexibel toe te passen en lukt het je om jouw klanten mee te nemen in deze bijzondere werkvorm.

Voor wie?

 • Voor familieopstellers die nu het vak van organisatieopstellingen willen leren
 • Voor professionals, teamcoaches, trainers, die meer willen leren over organisatieopstellingen

In deze opleiding veronderstellen wij dat je al beschikt over enige  basiskennis van het opstellingenwerk. Dit hoeft alleen maar theorie te zijn.

Loopbaanopstellingen en organisatieopstellingen zijn ontstaan vanuit dezelfde onderliggende filosofie als familieopstellingen. Met zakelijke opstellingen brengen we het onbewuste krachtenveld  voor jou en je team en/of de organisatie in beeld. We doen dit door een situatie op te stellen in de ruimte. Dit doen we veelal met behulp van de teamleden zelf, representanten of door middel van blaadjes op de grond. Voor verdiepende informatie over de principes die ik hierbij hanteer, zie hier

Het kan zeer verhelderend zijn te werken met vragen van klanten waar jij om dit moment mee werkt. Een belangrijk aspect van onze eigen organisatie is de manier waarop we ons verhouden met onze klanten, medewerkers en andere stakeholders. Binnen deze context zullen we ook uitstapjes maken naar familieopstellingen. Ervaring leert ons dat veel eigen vragen in een cursus organisatieopstellingen toch ook gaan over onze familiesystemen.

De inzichten uit een organisatieopstellingen helpen ons allemaal om vanuit onze eigen individuele kracht de collectieve stroom te vinden voor onze klanten, om daarmee werkelijk een waarden gedreven mens, leider en organisatie te kunnen zijn.

Ik laat jullie ook kennismaken met bijzondere toepassingen. Spiegel-opstellingen zijn bijvoorbeeld bijzonder doeltreffend omdat ze laten zien waar jij met je cliënt resoneert, en dus in dezelfde dynamiek terecht komt. Sales-opstellingen zijn daarnaast bijzonder doeltreffend omdat ze laten zien waar een organisatie geld laat liggen of onnodig verkwist. Daarnaast willen we ook laten zien hoe het systemische gedachtegoed van missie/visie/waarden door vertaald kan worden naar individuele aspecten.

Een opstelling is bedoeld voor iedereen; werknemers, werkgevers, ZZp-ers, teams en directeuren binnen alle sectoren en industrieën. Ik doe loopbaan- en organisatieopstellingen door het gehele jaar door, in het hele land. Deze ervaring wil ik graag met jou delen.

Waar

De cursus wordt gegeven in het prachtige Willibrordus Business Centrum (WBC) in Heiloo. Zie verdere informatie over de locate; deze link . Parkeren is gratis! En is dichtbij prima slaapgelegenheid zoals de http://www.beukenrode.net of hotel Fletcher. Hier hebben al veel van mijn cursisten prettig verbleven!
En natuurlijk zijn het strand van Egmond en het Heilooër bos om tot jezelf te komen op nog geen 10 minuten te bereiken vanaf de cursuslocatie.

Vragen en aanmelden

Wil je je opgeven voor de cursus? mail me via het bestelformulier

Heb je dringende vragen? mail me via het contactformulier

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten,

Martijn