Professionele opstellingen

Professionele opstellingen bestaan uit organisatie- en loopbaanopstellingen

Organisatieopstellingen geven inzicht in wat er werkelijk speelt in een organisatie. Een opstelling is een visuele weergave van wat er speelt. Hiermee kunnen we op een unieke manier de dynamiek en relaties tussen verschillende partijen en mensen onderzoeken. Het is vaak een welkome en verdiepende manier om een groep snel tot de kern van een vraagstelling te laten komen. Dit door op een verbindende gevoelsmatige manier contact te maken met de vraag en hoe de groep tot de vraag staat. Het brengt een groep snel dichter bij elkaar.

Opstellingen brengen beweging in de onderstroom, waardoor mensen die werkzaam zijn in een organisatie op een snelle manier dichter bij de essentie en dichter bij de klant en/of doelgroep worden gebracht.

We leven momenteel in een dynamisch tijdperk, waarbij we een omslag maken naar meer waarde-gedreven organisaties. Opstellingen zijn hierbij een prachtig instrument om ons te helpen om vanuit onze eigen individuele kracht onze collectieve stroom te vinden voor onze klanten, om daarmee werkelijk een waarden gedreven mens, leider en organisatie te kunnen bewerkstelligen.

We doen opstellingen in workshops, coaching (team en individueel) en bij leiderschaps-, teambuilding- en organisatieontwikkelstrajecten.

Hoe werken organisatieopstellingen?

Organisatieopstellingen zijn ontstaan vanuit dezelfde onderliggende filosofie als familieopstellingen. Met een opstellingen brengen we het onbewuste krachtenveld in jouzelf, een team en/of de organisatie in beeld. We doen dit door een situatie op te stellen in de ruimte. Dit doen we veelal met behulp van de teamleden zelf, representanten of door middel van blaadjes op de grond. In de praktijk werken we veel met de teams zelf in plaats van met representanten. Dit vanwege de efficiëntie, de veiligheid en omdat we geloven dat er veel meer eigen reflectie plaatsvindt door zelf systemisch onderzoek te doen vanuit de eigen vragen die zijn ingebracht.

In organisatieopstellingen laten we de volledige potentie van het team en de organisatie naar boven komen. In loopbaanopstellingen jouw potentieel. Elke keer weer zijn onze klanten verbluft over hoe opstellingen laten zien wat er werkelijk speelt binnen het bedrijf. Onze jarenlange ervaring leert dat het in allerlei verschillende soorten organisaties een grote impact heeft en tot betere samenwerking en resultaten leiden.

Hoe werken loopbaanopstellingen?

Loopbaanopstellingen volgen dezelfde methodiek als organisatieopstellingen, alleen zijn ze gericht op jouw loopbaan, dus niet perse op de organisatie waar je nu werkt. Je kunt wel bij de huidige organisatie werken vanuit een overlevingsstrategie in plaats van uit je bezieling, uit je passie. In een loopbaanopstelling krijg je inzicht in jouw bezieling. Datgene wat jouw drijft.

Opstellingen door Martijn Haan

Ik zet opstellingen onder andere in bij loopbaan, leiderschaps- en team trainingen. We gebruiken dan de opstelling met een bijzondere focus op de klant. Ik help mijn klanten zo goed mogelijk in beeld krijgen hoe ze meer contact kunnen maken met hun prospects. Ik maak daarbij het bekende, maar zeker ook het onbekende krachtveld van de klant zichtbaar. Hierdoor krijgt de klant inzicht in het verkrijgen van opdrachten,  en kunnen we nieuwe marktgebieden en potentiële leads onderzoeken op hun groeipotentie.

Naast mijn werk in de sales ondersteuning zit ik ook op de hei met MT’s, om de onderliggende team en organisatie dynamiek helder te maken en samen een nieuwe koers in te zetten. Door samen naar het geheel te kijken werk je aan teambuilding en voorkom je dat je jezelf ingraaft in je eigen positie. Bovendien kunnen we hiermee op een relatief snelle en veilige manier zaken die binnen het team en de organisatie spelen naar boven halen en oplossen. Zo kunnen we ons uiteindelijk samen richten op de doelgroep en/of  klanten.

Agile Werken en Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen passen goed in de tijd van Agile werken. We hebben onze rationele management strategie met zijn bijbehorende controle mechanismen geperfectioneerd. En nu dient zich een nieuwe manier van werken aan, waarin onze eigen verantwoordelijkheid en creativiteit het belangrijkste zijn. Hierbij werk je niet alleen om te overleven, maar ook om jezelf en wat jij ècht belangrijk vindt in de wereld te zetten. Dit waarden gedreven leiderschap is waar we met behulp van ons werk organisaties in begeleiden.

Meer weten, vul ons contactformulier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.