Martijn Haan (Alkmaar-Den Haag)

martijnkleinIk heb de laatste jaren gemerkt dat waardetoevoeging persoonlijk en in teamverband onvoldoende kan “stromen” als er ongeziene zaken zijn, teams onvoldoende in evenwicht zijn en/of er onduidelijke informele machtsfactoren spelen. Organisatieopstellingen helpen om deze zaken te benoemen en om vervolgens afdelingen, divisies en bedrijven de waarde te laten toevoegen die ze verdienen. Loopbaanopstellingen helpen om hier individueel naar te kijken.

Met organisatieopstellingen kan het managementteam zijn of haar missie, visie en doelstellingen toetsen aan wat de klanten verwachten en hierop inspelen. Daarnaast kunnen organisatieopstellingen managers helpen om hun leidinggeven en context waarin ze dit doen te schetsen, zodat ze hierin excelleren. Met een loopbaanopstelling kijk ik 1-1 naar de issues die de stroming hierin verminderen bij de client zelf in relatie tot zijn werk.

Na mijn studie Bestuurlijke Informatiekunde aan de HEAO en Universiteit ging ik werken als eerst ICT en daarna Business Consultant bij een groot Automatiseringsbedrijf. Daar merkte ik al snel dat gedegen nadenken over de bedrijfsprocessen en wat daar dan voor waarde uitkomt erg belangrijk is voor de ICT ondersteuning. Daarna ben ik me bij volgende werkgevers en studies gaan interesseren in de strategische processen, informatiestromen en waarde die een afdeling, divisie of bedrijf toevoegt aan het geheel. Ter verdieping de Executive Master of Information Management opleiding gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam en de LEAN management leergang. Momenteel ben ik parttime werkzaam als LEAN Black Belt.

Ik ben opgeleid als business coach, programmamanager, projectmanager en business regisseur, dus spreek de taal van de business. Dit kan helpen om een organisatieopstelling scherp en duidelijk vorm te geven en vervolg te geven in uw omgeving en specifieke situatie.

Ik doe nu 5 jaar opstellingen. Mijn organisatieopstellingen-opleiding heb ik allereerst gedaan bij Boudewijn Lemstra in Groningen. Door de jaaropleiding familie- en organisatieopstellingen van Hylke Bonnema en assistentschap in de Academie heb ik mijn kennis en kunde verbreed en verdiept en een eigen methode voor loopbaanopstellingen ontwikkeld gebaseerd op de “reis van de held”. Ik ben gespecialiseerd in loopbaanopstellingen binnen de Academie van opstellingen.

Meerdere loopbaanopstellingen hebben mij doen inzien wat een krachtig instrument dit is om samen met de client schouder aan schouder de beweging van het veld te aanschouwen en hierin de stroming en weerstand te ervaren vanuit de verstoringen die de client tegenhoudt in zijn of haar ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.