Intuitief werken

Het werk zelf zit vooral in je eigen proces. 80% is niet methodisch/ We geven de kennis door in de masterclass en opleidingen vanuit eigen ervaringen.

Opstellingen zoals wij het doen in de opleiding en praktijk zijn lichaamsgericht en spiritueel ook in het bedrijfsleven. Een opstelling is een ceremonie. Bewustwording is al een helende factor.  Objectiviteit bestaat niet. Je dient als opsteller te letten op jouw afstand tot het systeem en jouw schaduwkanten werken mee.

Allerlei methoden uit familieopstellingen zijn te gebruiken in Organisatieopstellingen. Zoals bijvoorbeeld de blaadjesmethode. Deze is goed toepasbaar wanneer je een veilige omgeving wilt creëren.

Intuitief werken is heel belangrijk. Niet-weten. In principe ontstaat er altijd een relatieveld met contextgebonden relatie. Vertrouwen op jezelf het niet-weten en het veld zijn essentieel in dit werk. Wat stroomt er? Waar ligt de angst? Wat gebeurt er in de context?

De ervaring bij organisatieopstellingen is dat mensen in het begin analyseren omdat men dit in organisaties gewend is. Organisatieopstellingen leer je door veel te oefenen. Je moet vlieguren maken, je leert van de ervaring.

Vragen die gesteld worden om de context van de organisatieopstelling te duiden:

  1. Wat is je inspiratie, je hoger doel? Wat is je doel als organisatie?
  2. Heb je daar een beeld van? Is dat geborgd?
  3. Hoe zit dat in de verbinding? In het gevoel (Voel je liefde voor je werk)? Voel je liefde voor je collega’s?Of is er haat? Of ben je bang? (voelbaar in je buik).

Door het over deze zaken te hebben ontmantel je het strategisch ego. Organisatieopstellingen laat de energie en het geld weer stromen.

Een organisatieopstelling is een ceremonie; je start vaak met een groep en je dient voor iedereen even veel  tijd te nemen. Als opsteller zet je de structuur, heb je de leiding, en leer je het team authentiek met elkaar zijn of in ieder geval het verlangen naar authenticiteit mee te geven.

Je dient bereid te zijn allerlei denkwijzen te onderzoeken. Straks in het veld dien je open te zijn naar wat zich aandient. Zie het als een verhaal, een detective, fantaseren, nieuwsgierig zijn.

Wees zuiver in je intensies. Anders gaat de onzuiverheid mee het veld in, schaduwaspecten ontmoeten elkaar. Problemen herhalen zich.

Je fenomenologische basishouding dient er een te zijn van gecentred en acceptatie dat de case je raakt. Objectiviteit bestaat niet. Niet gaan fixen, maar je laten leiden door het veld. Pleeg alleen interventies als het echt niet anders kan. Vertrouw op het veld, de beweging van de ziel en de representant die zichzelf laat bewegen.

Volg de stroom van het geld in organisatieopstellingen,
Bijvoorbeeld: De eigenaren van het bedrijf hebben het bedrijf in het verleden verkocht voor veel te veel geld. Onzuiverheid blijft aan het geld plakken. Net zoals bij bijv. een te grote handdruk. Dan lukt het vaak niet om een nieuwe start te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.