Dat wat ik voel mag er niet zijn ik moet zijn zoals de anderen

Kaarsje aan, het is donker, laat de herfst maar komen. De hectische uren zijn achter de rug. De avond kan beginnen. Laat alles van je afglijden. Een energie moment.
Geen slachtoffer rol oppakken, niet in vervelende gevoelens blijven hangen. Doorgaan, altijd doorgaan en blijven vechten voor wat je wil. Er zijn altijd gedachtes, over mensen en dingen, nieuwe huizen, nieuwe auto’s, vervelende mensen, leuke mensen. Daaronder zit zachtheid, daarachter zitten de dromen. En het stabielere zelf. Steeds weer laat ik mij onderuit halen. Door een mailtje, ene telefoontje, een waarneming, iets met de kinderen. Zorgen, maken mij zenuwachtig. Vandaag tot kotsens toe. Dat is dus het moment geweest waarop het virus mijn lichaam is binnengedrongen en ik verkouden ben geworden. Dat moment van zwakke energie en lage weerstand.
Haal een keertje extra adem, geniet, je hebt ruimte nodig. Doe even dingetjes waar jij bij ontspant. Lees een krantje of een blaadje, zit en staar, korte pauzes doen wonderen. Doorbreek het moeten moeten moeten.
Mijn geest zit vol ideeen, mijn lichaam wil alleen maar liggen. Schiet niet in het fuik van alles is fout. Alsjeblieft, bid en mediteer.
Keihard, telkens weer, probeer ik iets te bewijzen. Wat wil ik dan bewijzen en voor wie? Ik hoef helemaal niets. Maar laat mij leven door prikkels van buiten. Opnieuw steekt het thema de kop op. Luister ik niet naar mijn lichaam en mijn eigen binnenwereld. Mijn drijfveer voelen en volgen. Soms is die sterk en overduidelijk, dan weer zwakjes, toe zoek  hem steeds weer op, laat die leidend zijn.
Van de rel zijn,  nare afgunst,  woede, het gevoel er niet bij te horen, buitengesloten. Niet oke. Niet goed genoeg. De hele negatieve roetsjbaan.
Zijn dit puur gekwetstheden van een egocentrische ijdeltuit? kleine gevoelentjes, nietszeggend..
Boosheid is opgekropte spanning. In boosheid zit energie.Boosheid is naar buiten gerichte energie, richt zich op een doel of een hindernis. Verdriet is naar binnengerichte energie. Woede is een natuurlijke menselijke emotie. woede helpt ons te veranderen, in beweging te komen, te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *