gebed om innerlijke rust

We zijn er net een week tussenuit geweest. Dan merk je pas hoeveel afstand ik heb genomen van het gezin, en hoe we weer bij elkaar komen. Schrijven om de zwevende gedachten een plaats te geven.
Roddelen en nadenken over anderen, dat is een valkuil. Ik wil me bewust zijn van wat ik vertel en vanuit wat. Let op contacten. laat je er niet uitlokken. blijf op het tussenniveau, denk niet dat het om jou draait. Sommige mensen krijgen dit voor elkaar. Er is een angst dat ik van alles misloop. Weinig behoefte aan contact. Of het moet makkelijk zijn. Ben ik oppervlakkig. Ik denk het wel. Ik schiet voorbij aan angst, of blijf om de hete ketel van angst heen draaien. Blijf bij je eigen ding. Geniet, neem je ontspanning, maar doe ook je plichten.
Hausse moment. Vol goede energie. Wel van genieten, maar ook weer niet aan gaan hechten.
Als ik het laat maak, loopt het spaak. Dat kan ik mij niet permitteren. Dan word ik laks en doe lelijk naar de kinderen. Dan voel ik onvrede van binnen. En ga ik minderwaardig denken. Passief gemaakt door het geweld van buitenaf. Competitie, afgunst, en andere lelijkheden. Terug naar binnen. Nagaan. Vrijgeven. Nu dit.

Alles begint weer.
Drukke dagen met weinig bezinning.
Eigen spoor volgen. Geen haast voelen. Een ding tegelijk.

Een ingedeukt en platgeslagen ego.
Niet uit het veld laten slaan door de buitenwereld.
Lezen en schrijven om tot bezinning te komen

Weten waarvoor je het doet.
Gaan voor wat zuiver voelt.
Amen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *