‘Opstellingen’ in een individuele sessie

Je komt binnen en hebt al over mij gehoord van een vriendin. Je voelt van binnen dat dit de juiste stap is voor je, al weet je niet precies waarom, maar je vertrouwt op je gevoel en op je vriendin.

Ik weet dat wanneer je bij mij op de bank zit, je al meer dan de helft van het werk gedaan hebt. Je komt bij mij in een enkele sessies afronden, wat je in jezelf al begonnen was. Na een kort informeel praatje ga je zitten met een kopje thee. Dan beginnen we het proces.

Je begint te vertellen over je vraag. Omdat je echt aan het werk wilt, hebben we je intentie al snel boven water en begint het veld zich te openen. In hoeverre ik toegang heb tot het krachtenveld wordt bepaald door jouw bewustzijn, intentie en openheid.

Ik open het veld, omdat ik niet zozeer luister naar je verhalen, maar meer naar de kleur en toon van je wezen eronder. Vanuit mijn wezen ontmoet ik je. Daarin ben je altijd een spiegel. Daarnaast luister ik over welke mensen je praat en welke feiten je benoemt. Dit zijn de ingangen van het veld. De feitelijke realiteit vormt de poort naar een hoger bewustzijn.

We beginnen met opstellen. Jij schrijft op A4tjes de namen van de mensen of zaken die je net genoemd hebt. Bijvoorbeeld: moeder, vader, partner, broers/zussen, kinderen, een ziekte of een ongeval. Of als het over werk gaat: managers, cli├źnten, partners, medewerkers, nieuwe baan, oude baan of droombaan. Het maakt niet uit, we kunnen bijna alles opstellen.

Vervolgens vraag ik je om, zonder veel nadenken, intuïtief de blaadjes op de grond te leggen en te gaan staan op het eerste blaadje; die van jezelf , want die waren we nog vergeten?

Stapje voor stapje gaan we naar binnen. We nemen de tijd om alles te voelen en waar te nemen. Ik help je daarbij. De ruimte begint zich te vullen met dat wat is. Ik neem je op een zachte manier mee en zorg dat je niet aan jezelf kunt ontkomen. Iedere verplaatsing die we doen en elk nieuw element dat we inbrengen helpt je om dichter bij jezelf te komen.

Het veld doet zelf zijn werk en wanneer we zien en voelen dat het iets nodig heeft dan doen we dat. Hiermee gaan we net zolang door, totdat jij je helemaal goed voelt en op je plek staat. Een uur is verstreken en jij bent op je plek en je vragen zijn beantwoord. Je bent stil geworden en de tijd was even helemaal weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.